pongyola pitypang

Napló a Patreon oldalán
Könyvekről,
ételekről, italokról,
kertekről, mezőkről,
emberekről, állatokról,
növényekről,
hírekről, 21. századról,
álmokról,
valóságról és valótlanságról,
nehézségekről és könnyűségekről…

amihez havi 3 EUR hozzájárulással férsz hozzá. Támogatásodat regisztráció után, minden hó elején vonja le a rendszer, és bármikor lemondhatod, vagy újraindíthatod.

Asszonyhűség, bárányfejűfű, barátfej, barátfű, békavirág, bimbófű, buborékfű, buglyosvirág, czikória, csattogógaz, cserbóka, csürkevirág, disznókék, eszterláncfű, éjjelilámpa, férfihűség, gyermekláncfű, hányóra, kácsavirág, kákics, kikirics, kislibavirág, kopaszbarát, kotlóvirág, kutyatej, lámpavirág, májusi virág, női hűség, oroszlánfog, pampula, papatyi virág, papvesszeje, pilisfű, pitypang pimpó, pimpam, pimpiparé, pipevirág, raponc, récevirág, sárvirág, tejesfű, tyúkvirág, vadsaláta, vénasszonyvirág, zsibavirág. Többek között. Angolul dandelion, arabul tarakshagog.

A pitypangnak 500 neve van, vagy még több. Állítólag egy gyomnövény. Napfényes gaz, jól bírja a strapát, miközben szelíd, légies ejtőernyőkön száll szerteszét. Számos gyógyhatása mellett akár lekvár, limonádé, mézsör vagy bor is készíthető belőle. Sokfélének szánom a PONGYOLA PITYPANG-ot is. Remélem ilyen szívós is lesz.
Még az is lehet, hogy pongyolában írom, szerintem beszerzek egyet, a hitelesség kedvéért.

Itt egy kis segítséget találálsz a regisztrációhoz: Hogyan lehet regisztrálni a Patreonra?
Ez pedig egy nyilvános PITYPANG bejegyzés: Búcsú egy hátitáskától

Kattints a Patreon gombra! Become a Patron!

Itt az ideje egy könyvnek (ha olyan lesz, hát akkor többnek). Patronálásoddal ebben támogatsz. Szeretném, ha tudnád, hozzájárulásoddal mélységesen megtisztelsz! Vállalásom tanújaként lélektani szempontból (is) sokat segítesz. Például hathatósan tovább lendítesz, mikor épp kétségek nyomasztanak, vagy úgy érzem, nem bírok már az asztalnál ülni, esetleg nehezen látok ki a gyűrött papírfecnik közül.

(PS.: 1. A PONGYOLA PITYPANG írásai és a könyv tartalma nem ugyanaz. 2. A díj a Patreon által felszámolt kezelési költségeket, valamint számlavezetést és hasonlókat is magában foglalja.)