Halszájoptika fotók

Ezeket a fotókat a Halszájoptika Képirodalmi Hálózat egyik tagjaként kaptam, vagy néhány más fotó közül választottam, hogy aztán egyszerre meglehetősen szűkreszabott (minimális számú karakter), és többnyire legalább ennyire nagylelkűen tág (háromszor és mégegyszer elhalasztott határidő) keretek között, szöveget írjak hozzájuk. Ezt tette, teszi több más szerző is, ugyanazon a felületen.

Az ismert kortárs fotográfusok képei által inspirált szövegek többségéből a Halszájoptika oszlopos tagjai különféle esteken és kiállíttás megnyitókon válogatnak, ahol zene  és vetítés mellett felolvassák azokat.

Előfordult olyan is, hogy a Halszájoptika Morpho-val együttműködésben könyvbe rendezte az alkotásokat, vagy a Minek kollektíva közreműködésével FunZin készült belőlük.

Esetleg a Dante körei – Infernális bűnök projektben született írásokat és fotókat összepárosította a Halszájoptika szerkesztője, majd a sorozat, vagy annak egy-egy része, kiállításon, hetilapban és irodlami portálon jelent meg.

A Halszájoptika oldalán még számos fotó – szöveg párossal lehet  találkozni, a képekhez szőtt mini prózáim (néha itt van az eredeti verzió, máskor meg az átírt) a virágversek oldalain is olvashatók.

A szövegek többnyire jóval hosszabbra sikeredtek (volna), ezért végül általában nem voltam velük elégedett, úgy éreztem, bennem maradt a történet jó része. Utólag aztán hátrányuk előnyük is lett: az olvasó-néző számára a fotókról szőtt fantáziákhoz sokkal több kapu maradt nyitva, sokfele tovább képzelhetők. Az pedig állandóan visszatérő gondolat, hogy továbbírom őket.